Panama Papers: ook deining aan de Hongaarse shores

 © The Guardian Panama Papers
Panama Papers © The Guardian

Voor Hongarije was de website 444.hu er gisteravond als één van de eerste bij om de eerste resultaten bekend te maken van het grote journalistieke onderzoek waaraan – namens Hongarije – het collectief direkt36.hu mee heeft gewerkt.

De tot nu toe enige Hongaarse betrokkene is Horváth Zsolt, een voormalig parlementslid voor Fidesz. Zijn bedrijf – op de Seychellen geregistreerd – werd in 2013 (toen hij nog parlementslid was) niet opgegeven op de verplichte verklaring over bezittingen die parlementsleden dienen af te geven.

Horváth Zsolt lijkt misschien wel geen grote vis in vergelijking met andere figuren op de lijst, de implicaties voor de Hongaarse politiek zijn er nu al. Fidesz heeft bij de verkiezingen aangegeven om de ‘offshore-ridders’ in de Hongaarse politiek hard aan te pakken. De kat-in-het nauw- reactie van de regeringswoordvoerder op de betrokkenheid van een Fidesz-oudgediende belooft in ieder geval een spannende periode.

Ongersman hoopt u op de hoogte te kunnen houden van de Panama Papers in Hongarije.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.